Astăzi am reușit să desființăm în Senat Academia de Științe ale Securității Naționale. Mai rămâne să o desființeze și Camera Deputaților.

Am adresat și o serie de întrebări parlamentare Ministrului Apărării, Mihai Fifor, și Președintelui interimar al acestei așa-numite Academii, Remus Pricopie, rugându-i să îmi precizeze punctual modalitățile prin care activitatea ASSN respectă atribuțiile prevăzute în articolul 6 al Legii nr. 56/2012, prin care aceasta a fost înființată:

– Prin ce modalități a participat ASSN la elaborarea strategiei naţionale a activităţii de cercetare ştiinţifică din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, în vederea respectării angajamentelor în domeniul capacităţilor asumate faţă de NATO şi UE?

– Prin ce modalități a contribuit ASSN la valorificarea cercetării ştiinţifice din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională?

– Care sunt, până în prezent, modalitățile prin care ASSN a colaborat la programele de cooperare ştiinţifică internaţională ale colectivelor de cercetare din instituţiile de învăţământ superior cu profil militar şi civil, la ce programe a colaborat ASSN cu aceste instituții, și care au fost instituțiile implicate?

– La elaborarea căror programe de cercetare ştiinţifică ale Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Serviciului Român de Informaţii, Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, ale Academiei Române şi ale altor ministere şi instituţii interesate a participat ASSN?

– Ce distincții și premii pentru contribuții deosebite în activitatea de cercetare științifică a acordat ASSN?

– Ce manifestări ştiinţifice, congrese, seminare, ateliere de lucru şi simpozioane pe problemele cercetării din domeniul său de activitate, în nume propriu sau în colaborare cu alte instituţii din ţară şi din străinătate, a organizat ASSN? Cu ce instituții din țară sau din străinătate a colaborat ASSN?

– La ce evaluări și atestări ale capacităților instituțiilor care desfășoară activități de cercetare în domeniul cercetării științifice, în condițiile legii, potrivit ariei sale de responsabilitate a participat ASSN împreună cu Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului și cu alte instituții abilitate?

– Ce propuneri în domeniul dezvoltării cercetării și învățământului din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională a formulat ASSN?

– Cum a contribuit ASSN la fundamentarea, argumentarea și expertizarea științifică a opțiunilor și deciziilor din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională?

Până ce legea de desființare a ASSN ajunge la vot în plenul Camerei Deputaților, aștept răspunsurile.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *