Ieri a fost votat, în Senatul României, cu 86 voturi ”pentru”, 2 voturi ”împotrivă” şi 6 abţineri, un proiect de lege inițiat de Uniunea Salvaţi România prin care se micşorează amenzile pentru biciclişti.

Iniţiativa, depusă în luna martie, vizează modificarea Codului rutier în sensul reducerii amenzilor pentru biciclişti de la 870 – 1.160 lei, cât sunt în prezent, la 290 – 435 lei. Pe de o parte, din cauza sumelor prea mari, poliţiştii nu îi sancţionau pe bicicliştii care încalcă regulile de circulaţie, iar pe de alta nivelul mare al amenzilor îi descurajau pe mulţi să utilizeze bicicleta ca mijloc de transport alternativ.

Reglementările adoptate promovează mișcarea și sportul, și, în plus, încearcă să reducă problemele de mediu cu care se confruntă țara noastră.

Sper ca această iniţiativă legislativă să fie votată cât mai repede și de plenul Camerei Deputaţilor și să fie promulgată de preşedintele Iohannis.

USR a promis în campania electorală că va încuraja mersul pe bicicletă pentru toate categoriile sociale, ca o componentă a mobilității generale, și va aduce noi politici în sprijinul mediului înconjurător.
https://www.news.ro/politic-intern/proiectul-usr-prin-care-se-micsoreaza-amenzile-pentru-biciclisti-a-fost-adoptat-de-senat-1922405806002017111717370960

Categorii: Luări de poziție

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *