PSD și ALDE au creat cel mai mare haos în salarizare din istoria post-decembristă a României.

Am arătat aici de mai multe ori ce înseamnă „revoluția fiscală” pentru independenți și pentru ONG-uri.

Mai jos aveți amendamentele pe care noi, parlamentarii USR, ne pregătim să le depunem în Parlament pentru a limita dezastrul fiscal instalat de Guvernul PSD-ALDE prin OUG 79.

1) Pentru a rezolva problema angajaților care lucrează part-time și încasează sume derizorii după transferul contribuțiilor, propunem eliminarea prevederii neconstituționale de impozitare la nivelul salariului minim de 8 ore a muncii part-time.

2) Pentru persoanele scutite de impozit pe venit (IT-iști, cercetători, angajați sezonieri din HORECA, persoane cu handicap) care pierd 7% din salariu prin aplicarea OUG 79, USR propune revenirea la cota de CASS de 5.5%.

3) Pentru a scăpa de aberanta declarație 600, amendamentele USR prevăd ca ANAF-ul să nu o mai solicite de la persoanele ale căror venituri au fost deja raportate.

4) Pentru a reduce impactul nefast al OUG 79 asupra ONG-urilor, propunem creșterea cotei din impozitul pe venitul persoanelor fizice care se poate redirecționa către ONG-uri de la 2% la 3.5%.

5) Pentru a reduce discrepanțele dintre impozitarea salariaților și PFA-urilor, USR propune plafonarea bazei de calcul a contribuțiilor la 3 salarii medii brute.

6) În ceea ce privește directiva ATAD care este transpusă prin OUG 79, USR susține aplicarea ei într-o formă mai puțin strictă astfel încât România să își păstreze competivitatea economică.

Mai multe detalii despre soluțiile USR aici: https://www.usr.ro/2018/02/08/solutiile-usr-contra-haosului-fiscal/

Categorii: Luări de poziție

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *