În opinia senatorului USR, „nu e vorba de Marea Unire în acest an al Centenarului. E vorba de un fel de campanie a PSD-ului, în goană disperată după popularitate. E vorba de a exalta sentimente etnice. E vorba de a finanţa administraţii locale, pentru serbări câmpeneşti”.

Vlad Alexandrescu spune că „nu e foarte clar care sunt criteriile de alocare a fondurilor disponibile la Guvern şi la Ministerul Culturii pentru Centenar. Am văzut tot felul de proiecte bizare. Am văzut finanţarea unor activităţi care se ţin de ani de zile şi care anul ăsta sunt finanţate din proiectele de Centenar. Nu am văzut o idee coerentă despre ceea ce ar trebui să însemne Centenarul în opinia guvernanţilor. Nu am văzut nici un proiect de substanţă, în jurul căruia să se unească românii, care să îi facă pe români să fie mândri de faptul că au 100 de ani de stat unitar, modern, mă rog, cu pauza foarte lungă, pe care a reprezentat-o totalitarismul comunist. De aceea, cred că Centenarul este un eşec, cel puţin în felul în care a fost imaginat de către guvernanţi”.

Fostul ministru al Culturii e de părere că „PSD nu a reuşit în nici un fel să creeze sentimentul coeziunii naţionale. Iată că a promovat în anul Centenarului acest referendum (pentru familie-n.r.) profund diviziv, nu am fi avut nevoie de asta anul acesta. În general, nu văd nici o temă importantă, o temă majoră, care să fi fost adusă în actualitate ca fiind o temă cu adevărat românească, cu adevărat reprezentativă pentru identitatea românească. Din păcate”.

Interviul poate fi ascultat la RFI.

Categorii: InterviuriPresa

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *