Orfelinat sau penitenciar?

Am încercat astăzi de dimineață să vizitez Centrul de Plasament pentru copii „Robin Hood” din sectorul 4 pentru a vorbi cu personalul și copiii de acolo. Deși mi-am anunțat vizita cu o zi înainte printr-o notificare oficială către DGASPC Sector 4, am fost oprit exact la poarta instituției.

Care a fost motivul acestui refuz? Ce lege interzice unui senator în exercițiul funcției să intre într-o instituție a statului? Care este rațiunea de a urmări interesul superior al copilului, negându-le dreptul de a vorbi cu un senator ales să le reprezinte interesele?

Doamna Director General DGASPC Sector 4 mi-a spus că nu este “oportună” vizita, că beneficiarii sunt plecați în “activități extrașcolare”. Șefa de centru mi-a spus că este subordonata doamnei Director și că este într-o situație delicată.
Într-un mod și mai bizar, doi consilieri ai primarului Băluță au sosit la scurt timp după noi și ne-au urmărit de la distanță dintr-o scară de bloc. Au ieșit după un timp să vorbească cu noi după ce au realizat că au fost descoperiți. 

În final, am decis să amân pentru mâine vizita din centru. Am propus acest lucru doamnei Director, am trimis o a doua cerere și, în după-amiaza de azi, primesc răspunsul de mai jos:
https://goo.gl/KRh5wy
Mi se permite, într-adevăr să fac această vizită, dar priviți în ce condiții. Jumătate de oră, nu mai mult. Telefonul mi se va opri la intrare, iar eu voi fi filmat în tot acest timp. Nu voi putea vorbi cu copiii în privat, pentru a nu-i traumatiza, în interesul lor. Și tot în interesul superior al copilului, oricând se va considera ca acest interes este amenințat, mă vor escorta afară din centru.

Vorbim totuși de un centru de copii, nu de o închisoare. Un centru în care personalul a fost acuzat de pedepse violente repetate împotriva copiilor, iar vizita unui senator este socotită o amenințare a unei traume.

Le-am răspuns cu o scrisoare aici:
https://goo.gl/k4NtVq
Voi merge mâine la ora 10 în Centrul pentru copii „Robin Hood”, lângă Secția 26 de Poliție, Sector 4, așa cum am fost și în alte atâtea centre.

Voi ce-ați fi făcut în locul meu?


1 comentariu

Aurelian · 13 mai 2020 la 22:45

Auziți, dar tare năpăstuiți mai par ,, copilașii” de acolo ! Nu cumva cam li se dă multe lucruri pentru care trebuie muncă și efort și adevăratul merit ?! Se duc acolo multe lucruri bune , cred că nu numai unor copii cu adevărat năpăstuiți de soartă ci și unor reali infractori periculoși, drogați, bătăuși și care încă nu ați știut să-i eliminați din acel centru spurcat și vinovat ! Au o gândire total antisocială și trebuiesc privați de libertate care amenință și oamenii de la serviciul de pază de care nu le convin lor ! Să vă fie rușine că țineți infractori la ușa acestui plasament !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *