Primăria Cisnădie, nu vreți, vă rog mult, să faceți ceva pentru copiii abandonați?

La începutul anului, în ianuarie, am vizitat centrul de plasament „Tavi Bucur” din Cisnădie. Acolo, copiii din centru mi-au spus că și-ar dori ca pe timpul iernii să poată merge la patinoarul și la sala polivalentă ale orașului. 

Din păcate, primăria nici nu le permite accesul în sala polivalentă, nici nu le oferă gratuitate la patinoar. Totuși, vorbim de niște copii abandonați dintr-un centru de plasament care primesc lunar 28 de lei pe lună ca bani de buzunar, nu se poate să rămânem indiferenți. Dimpotrivă, ar fi trebuit ca administrația locală sa vină către ei pentru a-i ajuta. Am decis atunci să adresez o întrebare oficială în calitate de senator către primăria Cisnădie, la care am primit răspunsul de mai jos:
https://drive.google.com/open?id=1CgKiekw7BD3PLA4F1ZhDCgq4fOnzrRzt

În spatele răspunsului pe care l-am primit de la administrația locală Cisnădie, condusă de primarul Gheorghe Huja, se află laitmotivul atât de cunoscut pentru românii care se confruntă zi de zi cu rigiditatea oficiilor și birocrației statului român. Nonșalanța prin care primarul se ascunde în spatele hârtiilor și a procedurilor pentru a-și justifica lipsa de implicare în comunitate reprezintă un tipar pe care l-am întâlnit în prea multe instituții publice. 

Mă așteptam ca, în urma rugăminții pe care i-am transmis-o, dl Huja să adreseze el însuși o invitație acelor copii să vină să beneficieze în mod gratuit de aceleași facilități ca toți copiii din oraș.

Nu am primit nicio cerere, ne spun ei. „La primăria Cisnădie nu a fost înregistrată nici o astfel de cerere din partea Centrului de plasament <<Tavi Bucur>>”. Dragi birocrați, lumea și dorințele acestor copii se află dincolo de cereri și hârtii.

Sunt profund dezamăgit de răspunsul primit de la primarul orașului Cisnădie și din păcate, acest lucru relevă problema relaționării dintre stat și cetățeni, dar și modul în care autoritățile se raportează la categoriile defavorizate, se depărtează de problemă, se scutură de vină. Mai mult decât atât, nici nu le pasă și nici nu vor să facă ceva pentru a schimba situația și a veni în ajutorul copiilor, deși este în întregime datoria lor să o facă.

În imagine: copii fericiți la patinoarul din Cisnădie. Copiii abandonați din Centrul de plasament „Tavi Bucur” nu au acces aici.


1 comentariu

Andreea Ghita · 16 decembrie 2018 la 4:41

Este incredibila nepasarea autoritatilor care prin astfel de decizii nu fac decat sa transforme o dorinta intr-un alt potential exemplu nefericit din viata acestor copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *