Este inadmisibil modul în care am fost tratat astăzi când încercam să vizitez centrul de plasament ”Cireșarii”. 

Deși, în calitate de senator ales în București, în exercițiul mandatului, legea mă investește cu autoritate publică de stat, conducerea D.G.A.S.P.C. Sector 5 mi s-a opus cu o viziune administrativă îngustă, de ghișeu, și a preferat să mă țină ore întregi la poartă invocând un ”regulament intern”. Nici reprezentanții ei nu știau exact de ce nu imi este permis să vizitez centrul și să stau de vorbă cu copiii, dar erau siguri de câteva ”condiții” pe care trebuie să le îndeplinesc, printre care acordul primarului. 

Asta nu dovedește decât o lipsă totală de transparență și cooperare din partea centrului de plasament, o abordare care ridică mari semne de întrebare. Ce fel de justificare e aceea în care șefa centrului îmi răspunde ”Nu se poate, că aș putea fi demisă în aceeași zi”? Cam ăsta e nivelul de autonomie și stabilitate al unui angajat din administrația publică. Obediență servilă până la capăt. 

Ca urmare a blocajului la care am fost supus în exercitarea mandatului reprezentativ de ales al poporului, cer în mod public Primarului Sectorului 5, Daniel Florea, și Consiliului Local al Sectorului 5, demiterea Directorului General al DGASPC Sector 5, Florentina Popescu, care nici nu s-a deranjat să se ridice de la birou pentru a vorbi cu mine. Nici măcar nu a catadicsit să răspundă la telefonul de serviciu, plătit din fonduri publice, la care am sunat în ultimă instanță, după ce i-am adresat un răspuns pe adresa oficială de e-mail, în care îi învederam calitățile și mandatul meu. 

Mai rămâne totuși un lucru greu de înțeles. Știa că a îngrădi exercitarea mandatului unui parlamentar e un lucru grav. Și atunci, ce avea atât de grav de ascuns, încât să merite să-și asume tot acest risc? Ce ar putea să ne mărturisească acei copii, încât să recurgi la toate aceste metode pentru a ne ține departe de ei?

Nu știu, dar voi afla într-un fel sau altul și nu mă voi opri aici.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *