3 posibile explicații:

1. Nu a aplicat programul de guvernare

Poate, cine știe? Acesta a fost motivul invocat când l-au dat jos pe Grindeanu. Ăsta ar fi fost motivul, chipurile, pentru care n-ar fi fost Grindeanu bun de prim-ministru. Atunci, măcar au făcut o maimuțăreală de evaluare, pornind de la măsurile promise în campania electorală. Acum nu.
Dar dacă ar admite că motivul e acesta, ar însemna să recunoască un lucru foarte grav. PSD e de un an la putere și nu își implementează programul de guvernare. E rău, n-ar putea invoca asta.

2. O stare de tensiune

Una dintre cele mai penibile explicații pe care le-am auzit, până și la nivelul politicii românești. Declarațiile lui Dragnea s-au învârtit în jurul unor puncte precum ”s-a creat o stare de tensiune”, ”există o nemulțumire” sau ”a fost o avalanșă de puncte elaborate mai mult, mai puțin”. N-are niciun sens. Ar fi amuzant, dacă n-ar fi tragic pentru noi că suntem conduși de astfel de oameni.

3. Tudose e omul statului paralel

Acuzația asta a mai fost adusă și prin ședințele lor. Mai mult mă amuză, însă, declarația lui Dragnea de azi: ”e un personaj veninos dintr-o instituție românească care face foarte mult rău”. Un mic agent sorosist, despre care nu știm nimic, dar știm că e de vină pentru toate nenorocirile? Nu PSD, nu ALDE și nici Dragnea.

Lăsând gluma la o parte, situația e foarte gravă. Nu doar că au irosit un an de zile, dar lucrurile stau mai rău acum decât la început. Cursul euro-leu e la un minim istoric, prețurile alimentelor și al benzinei cresc mai repede decât salariile, iar noua criză politică nu face decât să adâncească neîncrederea.

E un abuz. Un abuz nu față de individul demisionar pe care nu și-l va aminti nimeni, ci un abuz față de noi. Stăm să vedem care va fi viitorul țării și așteptăm să vedem ce idee îi mai vine lui Dragnea. Viitorul nostru e în mâinile unui dictator de nivelul lui Ceaușescu. Care nici măcar nu explică oamenilor care este „pohta ce a pohtit”.

Nu, nu vreau să mai aștept 3 ani de zile ca să scadă ei în sondaje. Vreau să schimbăm cât mai rapid cursul lucrurilor, pentru că țara asta merge cu viteză în prăpastie, într-o nouă criză economică și socială. USR va face tot ce poate zilele acestea, pentru alegeri anticipate, care să genereze un parlament nou și un guvern competent.

Categorii: Luări de poziție

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *