Procurorii DNA au instituit azi măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile și imobile deținute de Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților.

Conform comunicatului DNA, au fost instituite „sechestru asigurător și poprire asigurătorie până la concurența sumei de 127.547.366,34 lei asupra tuturor bunurilor mobile și imobile, acțiunilor și părților sociale deținute de acesta în cadrul persoanelor juridice de drept privat, asupra sumelor de bani din conturile bancare, precum și asupra sumelor de bani datorate acestuia cu orice titlu, de către terțe persoane, inclusiv sumele datorate cu titlu de chirie”.

Voi realizați că Președintele Camerei Deputaților, al treilea om în stat, e investigat de procurorii români și, pe deasupra, de Oficiul European Antifraudă pentru formarea unui grup infracțional organizat în scopul de a fura bani europeni? Realizați că omul care conduce de fapt cel mai mare partid din această țară este văzut ca un veritabil mafiot de către instituțiile europene? Un om care a strâns o avere de 127 de milioane de lei, aflată acum sub sechestrul DNA?

De mult nu a mai fost țara noastră într-o asemenea postură rușinoasă. Nu că am fi fost un stat model în lume la nivel de politici și politicieni, dar acum am ajuns mai jos decât ne-am fi temut în ultimii ani.

Îi cer încă o dată, împreună cu întreaga Uniune Salvați România, lui Liviu Dragnea să-și dea demisia din funcția de Președinte al Camerei Deputaților. O persoană nu poate menține demnitatea celei de-a treia poziții în statul român câtă vreme timpul, atenția și energia ei sunt tot mai mult absorbite de problemele ei penale.

Vă rog să nu priviți această situație dezastruoasă ca pe oricare alta din societatea noastră încă nu îndeajuns de democratică. Deciziile pe care luăm noi ca națiune în următoarea perioadă au implicații pe zeci de ani și ne afectează pe toți.

Dacă le pasă cu adevărat de prestigiul și demnitatea Parlamentului, liderii coaliției de guvernare au de făcut mai mult decât să emită declarații sforăitoare și goale de conținut. Un prim pas ar fi să-și asume responsabilitatea și să facă pasul înapoi până la clarificarea situației lor judiciare.
http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/sechestru-pe-toata-averea-lui-liviu-dragnea-procurorii-vor-sa-recupereze-1275-milioane-de-lei-832645

Categorii: Luări de poziție

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *