Ieri am avut plăcerea să-i primesc la Grupul parlamentar USR pe tinerii unui centru de copii din Focșani, jud. Vrancea. Alături de șeful centrului și educatori, tinerii au venit la Senat hotărâți să afle informații despre ce se întâmplă în Palatul Parlamentului, despre procesul legislativ și cum poate acesta modifica viitorul lor.

Am cunoscut tineri frumoși hotărâți să-și continue studiile. Am răspuns unor întrebări ale lor, despre activitatea parlamentară, procedura de adoptare a unor legi și despre cum muncesc parlamentarii. Le-am vorbit despre Constituție, despre așezarea statului, despre limitele și echilibrul puterilor în stat.

I-am întrebat care cred ei că ar fi cea mai bună lege și ei mi-au răspuns: protecția animalelor, protecția pădurilor, egalitatea de șanse. Nu au cerut nimic pentru ei acești copii, care au crescut fără părinți. Deși am adus vorba, nu mi-au spus nimic despre legea care îi protejează, Legea Copilului (nr. 272/2004).

M-am gândit că poate fi și pe fondul prezenței educatorilor. Copiii nu se simt totdeauna liberi și nu se pot exprima când sunt de față adulții cu care ei conviețuiesc. E firesc!

Întâlnirea s-a încheiat cu vizitarea unor săli semnificative din interiorul Parlamentului. Le-am urat drum bun spre casă, cu sentimentul că sunt câțiva oameni acolo, în jurul lor, care încearcă să le facă viața mai bună.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *