Doamnelor și domnilor senatori, 

Ştiţi ce este un izolator? Lăsând la o parte umilinţele pe care le îndură copiii instituţionalizaţi, lăsând la o parte perspectivele sumbre la care se gândesc când îşi imaginează viitorul lor, lăsând la o parte discriminările pe care le fac unii asistenţi maternali sau unii angajaţi de la DGASPC, ştiţi ce este acela un izolator? Exact cum îi spune și numele, izolatorul este locul în care copilul este dus ca să fie îndepărtat, înstrăinat, izolat de colectiv. Imaginați-vă o închisoare. Iar în acea închisoare, imaginaţi-vă o carceră. Exact aşa se simt copiii. Şi exact aşa m-aş simţi şi eu în acea încăpere, care mai degrabă arată ca un dulap, dacă aş fi închis acolo cu săptămânile. Vă vine să credeţi că avem o astfel de încăpere într-un centru de plasament din Bucureşti aflat in inimă capitalei? Vă vine să credeţi că izolatorul are clanţa doar în exterior, de parcă tinerii și copiii care sunt băgaţi acolo reprezintă un pericol iminent la adresa siguranţei naţionale?

Izolatorul respectiv este într-o zonă ultracentrală a Bucureştiului. Într-un centru pentru copii pe care l-am vizitat în luna ianuarie când am scris pe facebook că ar trebui închis, iar acum două zile, în timp ce mă aflam la o dezbatere, am primit vestea că va fi închis în vară. Asta mi-a spus directorul de la DGASPC care controlează centrul respectiv și sper să se țină de cuvânt, pentru că interesul superior al copilului trebuie să primeze de fiecare dată, în orice împrejurare, indiferent de resursele umane sau financiare pe care le implică.

Categorii: Din plenVideo

1 comentariu

Jeni Chiriac · 1 august 2018 la 13:08

Este necesara reformatarea mentalitatii angajatului public. Un centru este definit prin oamenii care il gestioneaza, prin acei oameni care poarta responsabilitatile sarcinilor specifice de serviciu, uitand ca nu lucreaza cu masini si unelte, ci cu suflete/ fiinte umane care nu au ales sa fie abandonate sau sa fie in acel centru, dar care sunt oameni, cetateni ai acestei tari, copii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *