USR a inițiat și va susține moțiunea de cenzură împotriva guvernului PSD. Motivele sunt limpezi și bine cunoscute.

În domeniul economic, asistăm la haosul politicilor fiscale, oprirea investițiilor, creșterea prețurilor la gaze, combustibili și energie, creșterea inflației și a indicelui ROBOR, precum și devalorizarea leului la niveluri de record istoric.

În domeniul educației, PSD patronează prin Liviu Pop naționalizarea manualelor școlare, trecerea la manualul unic și lipsa de soluții la problema endemică a plagiatului. Cercetarea științifică este redusă la mediocritate și clientelism prin eliminarea specialiștilor nealiniați politic din comisiile de evaluare.

Justiția este sub un atac continuu, de mai bine de 10 luni, iar politicile anticorupție sunt puse în pericol prin modificările legislative precum dezincriminarea conflictului de interese. Comisia Europeană a publicat acum două zile cel mai critic raport MCV, care menționează în concluziile sale regresul și perspectiva unei reevaluări negative. Cel mai grav, se vorbește în raport despre serioase îngrijorări privind subminarea independenței justiției.

Dacă toate acestea nu erau de ajuns, PSD sfidează chiar azi o țară întreagă, printr-o rezoluție adoptată la Băile Herculane (un patrimoniu minunat distrus de mafia pesedistă), prin care se declară victime ale „statului paralel”, care i-ar sabota și i-ar împiedica să-și pună în aplicare „programul de guvernare”.

Acest discurs iresponsabil trebuie denunțat categoric. PSD și-a bătut joc de o țară prin colecția de minciuni și fantezii irealizabile numită „program de guvernare”. După alegeri au capturat statul cu legiuni de incompetenți care sunt incapabili să guverneze. Au transformat România într-un poligon de încercare al unor fantezii economico-sociale încropite de impostori și aplicate de diletanți.

„Statul paralel” din acest delir iresponsabil nu există. Există în schimb un PSD paralel cu guvernarea, cu decența și competența, care ne face de râs în Europa și în lume. Iar acest PSD paralel cu buna guvernare și aliniat doar cu interesele borfașilor trebuie să plece de la guvernarea țării, pentru că a făcut deja un rău mult prea mare.
http://revista22.ro/70267481/rezoluie-psd-statul-paralel-i-ilegitim-se-opune-programului-de-guvernare.html

Categorii: Luări de poziție

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *