Senatorul USR spune şi că România riscă sancţiuni din partea Uniunii Europene pentru că transportarea animalelor vii reprezintă o încălcare a regulamentului UE privind protecţia animalelor în timpul transportului:

„Din aceste cauze şi pe valul creşterii îngrijorării populaţiei pentru starea de bine a animalelor, majoritatea ţărilor Europene, dar şi Australia, au încetat să transporte animale vii către Orient şi Africa.

Din păcate România continuă să o facă, cu toate că a primit constant avertismente în ultimii ani şi riscă sancţiuni europene pentru condiţiile în care sunt transportate animalele vii.

În iulie 2019, Vytenis Andriukaitis, comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară, a cerut Romaniei să oprească transportul a 70.000 de oi către o serie de state din Golful Persic, deoarece nu erau asigurate condiţii bune pentru transportul animalelor. Ministrul Daea nu a oprit transportul, încălcând cerinţa comisarului european.

Acum ne confruntăm din nou cu o tragedie, în care şi-au pierdut viaţa zeci de mii de animale. România încalcă atât Regulamentul (CE) nr. 1/2005 al Consiliului privind protecția animalelor în timpul transportului în interiorul și în afara UE și al operațiunilor conexe, Rezoluția Parlamentului European din 14 februarie 2019 referitoare la punerea în aplicare a Regulamentului şi standardele Organizaţiei mondiale pentru sănătatea animalelor, standarde la care s-a raliat şi România.”

Citește mai mult pe:
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/oile-inecate-in-marea-neagra-ar-fi-avut-o-soarta-si-mai-cruda-daca-ajungeau-la-destinatie-transportul-de-animale-vii-e-interzis-in-ue-1222172

Categorii: Luări de poziție

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *