Semnează și tu!

petiție online, care se numește Protecție socială pentru artiștii independenți”, a adunat în doar câteva zile peste 4700 de semnături de susținere.

În această solicitare publică, artiștii independenți din România cer Guvernului să fie tratați ca ”antreprenori ai propriului lor talent” și să primească aceleași compensații ca antreprenorii din zona economică.

Dacă actorii, muzicienii, dansatorii din instituțiile publice stau acasă având salariul plătit, e o mare problemă în schimb cu artiștii independenți, care nu mai au din ce trăi. Ei nu au contracte de muncă pe perioadă nedeterminată, și rămân fără surse de venit şi fără nici o protecţie socială. Este just ca aceștia din urmă să fie tratați ca antreprenori ai propriului lor talent și să primească aceleași compensații ca cei din zona economică, deoarece utilitatea lor publică este consacrată prin Constituție (art. 33, dreptul la Cultură).

Statul român trebuie așadar să-i protejeze și pe ei ca pe orice alt antreprenor (art. 31 din Decret: “Prin ordin al ministrului muncii și protecției sociale se stabilesc măsuri de protecție socială pentru angajați și familiile acestora din sectoarele economice a căror activitate este afectată sau oprită total sau parțial prin decizii ale autorităților publice, pe perioada stării de urgență. Textul aparține domnului senator Vlad Alexandrescu, căruia ii mulțumesc pentru susținere” – precizează autorul acestei petiții, artistul Florentin Milcof.

Articolul se poate citi integral pe Stirile PRO Tv

Categorii: Presa

1 comentariu

Musat Elena · 23 martie 2020 la 11:59

Si eu sunt un artist independent si ma zbat sa supravietuiesc. Avem nevoie de sustinere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *