Spre deosebire de președintele Iohannis, eu nu am așteptări de la viitorul guvern.

PSD-ALDE au dat jos un parlamentar șters din Brăila și l-au înlocuit cu o nulitate de europarlamentar din Teleorman. Numai că Vasilica Viorica Dăncilă va fi un premier pe deplin obedient, deși la fel de incompetent.

Cu ce e asta un pas în mai bine? Ce indicii avem că al treilea guvern va fi unul mai capabil? Numai în dictatură îți schimbi prim-miniștrii la ordin, fără explicații, iar acesta e un semn clar că ne îndreptăm spre o dictatură.

Președintele s-a lăsat prins într-o falsă dilemă. Că sunt doar două opțiuni din care putea alege. Fie propune un premier PSD, fie e suspendat. În ambele situații, însă, rezultatul e același. Vor trece legile justiției, iar noi vom suferi efectele revoluției fiscale. E un joc în care nu trebuia să intrăm.

Și nu, nu sunt de acord să-i lăsăm să-și frângă gâtul la guvernare încă 3 ani ca să poată opoziția câștiga mai ușor la viitoarele alegeri. E de un cinism îngrozitor să accepți așa ceva, pentru că nu politicienii vor plăti factura, ci cetățenii. Nu pentru asta am fost ales.

Voi vota împotriva Vioricăi Dăncilă și a oricărei alte propuneri a PSD-ALDE, pentru a încerca respingerea lor în parlament. Alegerile anticipate sunt singura soluție, nu pentru că sunt o soluție sigură, ci pentru că nu avem altă cale. Riscăm să ne scufundăm!

Categorii: Luări de poziție

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *