Am trimis astăzi o scrisoare deschisă Prim-Ministrului, Ludovic Orban, Ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, Ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloș, în care solicit Guvernului ca o parte din granturile din cadrul noului Program de relansare economică să fie orientate către sectorul cultural independent, către susținerea și dezvoltarea industriilor culturale și creative.

Arta independentă este în sine o varietate de activitate antreprenorială, iar situaţia artiştilor independenţi este extrem de dificilă. Aceştia sunt afectaţi de lipsa perspectivelor privind redeschiderea activităţilor culturale şi de problemele economice generate de pandemie.

Instituţiile statului trebuie să recunoască rolul esenţial al artiştilor independenţi, rol pe care ei şi l-au îndeplinit cu brio prin mutarea activităţilor în online şi furnizarea către public a unor adevărate oaze de regăsire identitară și spirituală, în noianul evenimentelor neplăcute ale acestor ultime luni.

Solicit Guvernului României introducerea în noul program de relansare economică a unor granturi acordate prin competiție liberă, la dispoziția antreprenoriatului artiștilor independenți, indiferent de forma de organizare.

Puteți citi mai jos conținutul integral al scrisorii deschise: http://vlad-alexandrescu.ro/wp-content/uploads/2020/06/Scrisoare-dechisă.pdf

Categorii: Petiții

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *