Aspirațiile noastre de integrare reală în lumea occidentală, cu un stat modern și o societate prosperă, se află acum într-un pericol mai mare ca oricând. Se face un an de când PSD și ALDE promovează un discurs naționalist și anti-occidental, presărat cu diverse teorii ale conspirației. Ei bine, se pare că acum se oficializează acest discurs la nivelul cel mai înalt. 

Curtea Constituțională e ultima instituție a statului care se aliniază noii direcții a pesedismului autarhic, rupt de partenerii europeni ai României. Comunicatul CCR care denunță un presupus caracter „politic” al discuțiilor în cadrul MCV și anunță refuzul Curții de a mai participe la întâlnirile cu ”neinformata” Comisie Europeană consacră de fapt noua poziționare izolaționistă a statului pesedist. 

Drept dovadă stă și ultima scenetă pusă în joc de către Guvernul Dăncilă, în regia lui Mihai Gâdea, având în centrul atenției interpretarea eronată a unui document trimis de Comisia Europeană în 2012. ”A fost o imixtiune brutală în actul de justiție”, ne spune Liviu Dragnea. ”Este ceva foarte grav”, întărește același Dragnea, aprobând solicitarea făcută de premierul Dăncilă către ministrul Justiției pentru a afla dacă au existat și alte astfel de solicitări din partea Comisiei Europene. Cu alte cuvinte, un prim-ministru PSD întreabă un ministru PSD dacă un fost guvern PSD a primit anumite solicitări. Ca și când nu tot ei guvernau și atunci, cum o fac și acum.

Ar fi bine dacă toate acestea ar fi doar o piesă proastă de comedie, ca multe altele din politica românească. Din păcate, nu sunt doar atât. Sunt un semnal grav că PSD și ALDE se pregătesc să confecționeze un conflict cu instituțiile europene, pentru a putea poza în niște jupâni Dumitrache apărători ai neamului. ”Nu vrem să fim colonia europenilor”, doresc să ne transmită noii jupâni caragialești. 

E un semnal că s-au săturat de atâta parcurs european și de atâta democrație. Au obosit să tot salveze aparențele, a sosit timpul să întoarcă România cu fața spre Est. România lui Dragnea și Tăriceanu și-a găsit de altfel un emisar pe lângă Kremlin în persoana lui Adrian Năstase. 

Guvernanții noștri nici măcar nu mai mimează că încearcă să găsească soluții pentru a rezolva problemele grave și reale ale românilor. Ultimele lor acțiuni nu sunt o întâmplare, ci un avertisment: ”Nu vă vom ține cu forța ca în 1947, dar voința ne-o vom impune cu forța. Cine dorește o viață ca în Occident, n-are decât să plece în Occident.”

Și totuși, milioane de oameni cinstiți și activi rămân în continuare în țara lor. Ei continuă să muncească și să protesteze, iar jurnaliștii adevărați continuă să investigheze. Suntem mai puternici decât credem, iar ei nu sunt atât de puternici pe cât se cred. Atât timp cât oamenii cinstiți sunt încă aici, înseamnă că nimic nu e pierdut pentru România.

Foto: Inquam photos/ George Calin

Categorii: Luări de poziție

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *