În această seară, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a dovedit încă o dată că este un instrument docil, prin care coaliția PSD-ALDE își execută planul de subordonare a justiției. 

Legea privind statutul magistraților prevede foarte clar condițiile în care se poate pune problema revocării procurorului-șef al DNA: neîndeplinirea uneia dintre condițiile necesare numirii în funcție, exercitarea necorespunzătoare a atribuțiilor manageriale sau aplicarea unor sancțiuni disciplinare. 

Un așa-zis „raport” de tip revistă a presei, întocmit ad-hoc, în absența oricăror documente sau decizii oficiale ale instituțiilor abilitate, nu poate constitui baza pentru o propunere de revocare a procurorului șef al DNA. Singura bază și singurul motiv pentru acest act al ministrului Toader este presiunea politică, exercitată permanent în ultimele săptămâni.

Ministrul Justiției a abdicat încă o dată, în mod rușinos, de la datoria și responsabilitățile sale, preferând să servească interesele unor politicieni cu probleme penale.

Împreună cu USR, îi cer ministrului Justiției să demisioneze, întrucât, prin atitudinea sa servilă față de niște interese politice, a devenit un pericol pentru statul de drept și independența Justiției.

Categorii: Luări de poziție

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *