Vlad Alexandrescu propune un „document de valori”, ce ar putea forma baza unei linii doctrinare a USR: „Eu cred că va fi nevoie în perioada următoare de o clarificare doctrinară în anumite privinţe. Am lucrat eu însumi la un document de valori, care se numeşte „USR viu” şi care ar putea forma baza unei linii doctrinare a partidului în perioada următoare. E vorba mai puţin de o asumare dreapta-stânga, care în momentul de faţă e puţin depăşită, în general, în politica europeană, cât o asumare clară a unor valori, a unei identităţi axiologice a partidului. Această propunere de platformă doctrinară va trebui însă discutată întâi în Biroul Naţional, discutată cu reprezentanţii principalelor sensibilităţi doctrinare din partid şi supusă apoi aprobării membrilor”.

Vicepreşedintele USR explică la ce se referă: „Mă refer în primul rând la valorile fundamentale pe care partidul le apără şi aici aş propune ca valoare fundamentală libertatea individului, libertatea antreprenorială, libertatea de inovaţie, de creaţie, libertatea artistică (…) şi în jurul acestei idei de libertate, respectul individului, respectul drepturilor omului, o anumită viziune asupra caracterului inclusiv al politicilor publice din România, accesul egal la educaţie, egalitatea de şanse”.

Ascultati mai jos interviul publicat initial pe http://www.rfi.ro/politica-95139-vlad-alexandrescu-usr-clarificare-doctrinara

Categorii: Interviuri

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *