Birou parlamentar online cu Bogdan Sărătean

În cadrul Biroului parlamentar on line am stat de vorbă azi, 8 mai 2020, cu @Bogdan Saratean, despre urgența în teatru și în lumea independenților din sectorul cultural.Am abordat teme legate de gestiunea unei asociații culturale în vremea pandemiei, de felul în care noi categorii de public pot fi aduse în jurul activităților artistice, despre implicarea artiștilor în școală și, în general, în educația copiilor și a adolescenților, despre Statutul Artistului.BOGDAN SĂRĂTEAN a absolvit în anul 2004 Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică ”I.L. Caragiale”, Bucureşti. În anul 2006 a obţinut două premii la Gala Tânărului Actor, organizată de UNITER. La începutul lui 2007, a înfiinţat trupa de teatru tânăr Trimbulinzii, iar în mai 2009 a fost printre cei care au înființat la Sibiu Asociația Culturală BIS (BIS Teatru).În anul 2011 a absolvit cursurile de masterat ale UNATC „I.L. Caragiale”, Bucureşti, specializarea REGIE TEATRU. Din anul 2009 până în februarie 2020 a fost asistent universitar la Departamentul de Teatru al Facultăţii de Litere şi Arte a Universității “Lucian Blaga” din Sibiu.Din anul 2018 este doctor în teatru. Susținerea tezei “Disoluția dramaturgului sau Teatrul aflat în căutarea autorului” a obținut distincția magna cum laude a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale, București.În prezent coordonează activitatea companiei independente BIS Teatru. Din mai 2009 este preşedintele Asociaţiei Culturale „BIS”, O.N.G. care derulează diverse proiecte culturale, printre care „Teatrul din Cartier” şi Festivalul „25 de ore de Teatru Non-Stop”.

Publicată de Vlad Alexandrescu pe Vineri, 8 mai 2020
Birou parlamentar online cu Bogdan Sărătean
Am vorbit despre urgența în teatru și în lumea independenților din sectorul cultural.

Astăzi, 1 mai 2020, în cadrul cabinetului parlamentar on line, un dialog cu Radu Jude.Pornind de la cariera lui de regizor de film și de la începuturile lui artistice, îl voi întreba despre ce înseamnă urgența în Cultură, despre constrângerile meseriei de artist independent, despre ce înseamnă să te confrunți cu instituțiile finanțatoare ale statului. De ce avem nevoie de un Statut al Artistului?Vom vorbi, cu siguranță, despre ce este discriminarea și cum se mai manifestă ea în ultima vreme. Îl voi întreba care este puterea statului asupra individului și dacă există un pericol al dictaturii în România.

Publicată de Vlad Alexandrescu pe Vineri, 1 mai 2020
Birou parlamentar online cu Radu Jude
Pornind de la cariera lui de regizor de film și de la începuturile lui artistice, îl voi întreba despre ce înseamnă urgența în Cultură, despre constrângerile meseriei de artist independent, despre ce înseamnă să te confrunți cu instituțiile finanțatoare ale statului.

Cabinet parlamentar on line, împreună cu Radu Vancu, scriitor & profesor, astăzi 24 aprilie 2020.Vorbim despre starea de urgență în Cultură.Ca în fiecare vineri, voi răspunde la întrebările dumneavoastră.

Publicată de Vlad Alexandrescu pe Vineri, 24 aprilie 2020
Birou parlamentar online cu Radu Vancu
Am vorbit despre starea de urgență în Cultură.

Cabinet parlamentar on line, astăzi, 17 aprilie.Temele săptămânii sunt: prelungirea stării de urgență, noile măsuri adoptate de Guvern pentru prevenirea îmbolnăvirilor, situația unor grupuri de oameni (să vorbim și despre vârstnici!).Ca în fiecare săptămână, răspund la întrebările dumneavoastră, pe care mi le puteți adresa în direct, scriind pe live-ul întâlnirii.

Publicată de Vlad Alexandrescu pe Vineri, 17 aprilie 2020
Temele săptămânii sunt: prelungirea stării de urgență, noile măsuri adoptate de Guvern pentru prevenirea îmbolnăvirilor, situația unor grupuri de oameni (să vorbim și despre vârstnici!).

Cabinet parlamentar on line, azi, 10 aprilie 2020

Publicată de Vlad Alexandrescu pe Vineri, 10 aprilie 2020

Cabinet parlamentar on line, 3 aprilie 2020

Publicată de Vlad Alexandrescu pe Vineri, 3 aprilie 2020

Cabinet parlamentar on line, astăzi, 27 martie.

Publicată de Vlad Alexandrescu pe Vineri, 27 martie 2020

Bună ziua, începem audiențele cabinetului senatorial Vlad Alexandrescu on line. Vă aștept să îmi spuneți problemele voastre.

Publicată de Vlad Alexandrescu pe Vineri, 20 martie 2020

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *