Marti, senatorul USR Vlad Alexandrescu a spus, inaintea audierii lui Turoiu, ca este foarte probabil sa ne aflam in fata unui conflict de interese in acest caz.

„Doamna Turoiu este un om cu totul deosebit, reusind o premiera in tara noastra: este primul presedinte al Institutului Cultural Roman care este propus director la o reprezentanta a institutului, ICR Bruxelles. Cum ar veni, imaginati-va cum prim-ministrul Romaniei ar fi propus secretar de stat la un minister, urmand deci sa-si piarda postul din fruntea Guvernului.

Mai ciudat decat atat, nu este clar cine a semnat propunerea doamnei Turoiu la Bruxelles. Conform legii, presedintele ICR este cel care trebuie sa semneze propunerea, iar presedintele este… ati ghicit, Liliana Turoiu. Asadar, ce face doamna presedinte este sa intre in concediu pe 19 iunie iar, in aceeasi zi, isi delega atributiile catre vicepresedintele Mirel Talos si e propusa pentru ICR Bruxelles.

Presa isi face datoria si il intreaba pe vicepresedintele Talos cine a semnat propunerea doamnei Turoiu la Bruxelles. Nu se putea ca ridicolul sa se opreasca aici, caci vicepresedintele nu raspunde la intrebare. Comic sau ilegal? Vorbim de un conflict de interese aici? Cum de prima decizie a vicepresedintelui ICR este numirea superiorului sau intr-o functie inferioara?”, scria pe Facebook Vlad Alexandrescu

Întreg articolul se poate citi de pe ziare.com

Categorii: Presa

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *