Măsuri pentru asistenţa financiară a artiştilor independenţi rămaşi fără venit, protejarea categoriilor defavorizate, protejarea patrimoniului cultural, semnalarea şi demontarea pornirilor populiste din Parlament şi spaţiul public, propuneri de desfiinţare a sinecurilor politice, dar şi iniţiativa de reformare a instituţiilor de cultură au reprezentat o parte din preocupările mele în cadrul acestei sesiuni parlamentare.

Criza sanitară, socială şi economică generată de pandemia de coronavirus a cerut ca toţi actorii politici să dea dovadă de maximă responsabilitate, acum mai mult ca oricând.

Am cerut preşedintelului Iohannis instaurarea stării de urgenţă atunci când numărul de cazuri COVID creştea periculos. Am făcut-o în mod repetat până când acest lucru s-a întâmplat. Sunt convins de necesitatea instaurării în acel moment a stării de urgenţă, sunt convins că fără starea de urgenţă lucrurile ar fi degenerat groazniv.

Fac în continuare apel la responsabilitatea politicienilor faţă de sănătatea cetăţenilor acestei ţări.

Din păcate acest deziderat nu este împlinit de mulţi dintre cei aleşi să reprezinte interesele românilor. Am atras constant atenţia asupra pericolului reprezentat de fake news, dezinformare, de manipulările populiste şi politicianiste de care nu puţini politicieni se folosesc, tranzacţionând vieţile românilor pentru câteva voturi.

Jocurile politice, luptele de culise, instigarea la nesupunere civică, la încălcarea normelor sanitare şi de protecţie împotriva coronaviruslui desfășurate de cei de la PSD, PRO România şi ALDE au marcat o bună parte din această sesiune parlamentară.

Militez în continuare pentru respectarea recomandărilor autorităților și ale medicilor. Spitalele sunt deja pline de bolnavii COVID-19, iar România este văzut în UE ca o nouă Italie, ca o ţară cu o evoluţie extrem de periculoasă a cazurilor de coronavirus. 


EDUCAȚIE

 • M-am pronunțat în repetate rânduri împotriva feudalizării învățământului superior și permanentizarea unor persoane în funcțiile de conducere. Am depus un proiect de lege pentru limitarea mandatelor rectorilor la maximum două și alegerea decanilor direct de către cadrele didactice, de cercetare și de către studenți, cu scopul de a crește integritatea și transparența academică.
 • Am atacat la Curtea Constituțională “Legea privind învestirea personalului didactic de predare, de conducere, de îndrumare şi de control cu exerciţiul autorităţii publice pe timpul şi în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu”, inițiată de senatorul PSD Şerban Nicolae. Nu putem accepta ca profesorul să fie un poliţist care își impune cu forța opinia în școală. Școala este despre educație, nu despre instrucție, nu despre forţă şi frică. Nu putem transforma elevul într-un element pasiv al procesului educațional. Curtea Constituțională a admis cererea noastră și a declarat legea neconstituțională în ansamblul său.
 • Am făcut demersuri pentru implementarea legii privind dezvoltarea platformei electronice la Biblioteca Națională a României în care să fie accesibile online toate tezele de doctorat susținute.  
 • În contextul închiderii şcolilor, am militat pentru continuarea studiilor online. Am susținut creșterea și dezvoltarea platformelor de e-learning pentru continuarea anului școlar de la distanță. Am făcut demersuri către Ministerul Educației și Cercetării pentru ca toţi elevii şi studenţii să aibă echipamente electronice și acces la învăţământul online.

CULTURĂ

 • Plenul Senatului a adoptat propunerea mea legislativă de modificare a legii prin care se organizează concursurile și evaluările managerilor în instituțiile publice de cultură (teatre, muzee, filarmonici, biblioteci, așezăminte de cultură). Selecţia va fi bazată pe meritocrație, competiție, susţinând profesionalizarea managementului cultural din România. Pentru a impune meritocrația în managementul cultural din România este nevoie de eliminarea ingerinței politicului în instalarea managerului.
 • In contextul Pandemiei COVID – 19 și a decretului nr 195/2020 privind instituirea stării de urgență și a tuturor măsurilor care decurg din acestea a rezultat faptul că o serie întreagă de categorii sociale sunt vulnerabile economic în această perioadă. Una dintre cele mai afectate este cea a lucrătorilor culturali independenți (coregrafi, performeri, dansatori, actori, regizori, artiști vizuali, operatori, scriitori, scenografi, editor film/video, cascadori, games designers, pictori, graphic designers, fotografi, cântăreți, compozitori, instrumentiști, ingineri de sunet, tehnicieni, artiști de circ, magicieni, iluzioniști, fashion designeri, restauratori etc.).
  • Am solicitat Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Finanțelor Publice și Ministerului Culturii să intervină imediat în susținerea artiștilor independenți. Guvernul României a răspuns solicitării mele şi a emis o ordonanță de urgență prin care persoanele fizice ce funcționează ca Persoană Fizică Autorizată precum și cele care au Contracte de Drepturi de Autor sau alte forme de activitate independentă să beneficieze de fonduri guvernamentale în limita a 75% din salariul mediu pe economie, în baza unei declarații pe proprie răspundere, cu o cerere la AJOFM, plata făcându-se în termen de 15 zile.
 • Am solicitat Ministerului Culturii să reglementeze proceduri cu privire la dezvoltarea de spații în aer liber în care oamenii să poată veni în scopul urmăririi unor spectacole de teatru. Astfel de spații pot fi realizate în teatrele de vară existente sau în porțiuni de parcuri, cu respectarea strictă a normelor de igienă şi distanţare socială.
 • Am cerut granturi pentru operatorii culturali independenți în cadrul Planului pentru Relansare Economică a României post-Covid-19.

Astăzi 22 mai, cabinetul meu parlamentar on line.Propuneri de discuție:- Libertatea în stare de alertă;- Rolul Parlamentului și echilibrul puterilor în stare de alertă;- Problemele ivite în libertatea de mișcare a sezonierilor și a profesioniștilor; problema navigatorilor;- Criza Euthyrox.- Reluarea parțială a activităților culturale publiceȘi, ca de fiecare dată, vă răspund la întrebări.

Publicată de Vlad Alexandrescu pe Vineri, 22 mai 2020

PROTECȚIA COPIILOR

 • Senatul a votat propunerea legislativă de înăsprire a pedepselor împotriva pedofililor. Pedofilia este o realitate în România. Aceasta este adesea acoperită sau trecută cu vederea de instituțiile statului. În vizitele mele prin centrele de plasament pentru copii, am întâlnit zeci de victime ale agresiunilor sexuale. Abuzurile sexuale există şi în cadrul unor familii, cu precădere în mediul rural.
 • Am reușit să conving Ministerul Muncii și Protecției Sociale să ia măsuri de protecție menite să-i protejeze pe cei care sunt închiși în centrele de plasament și rezidențiale. Avem o foarte mare responsabilitate în ceea ce privește siguranța și protecția copiilor, persoanelor vârstnice și adulților cu dizabilități lăsați în grija statului. În acest sens am făcut mai multe demersuri către Ministrului Afacerilor Interne, Ministerul Muncii și Protecției Sociale prin care copiii și vârstnicii din centrele de plasament și rezidențiale de la nivel național să fie protejați de pandemia COVID 19.

PROTECȚIA MEDIULUI

Am reușit împreună cu colegii mei din USR să creăm DNA-ul Pădurilor, o instituție care să investigheze la nivel național infracțiunile împotriva mediului înconjurător. Problemele României în ceea ce privește poluarea şi mediul înconjurător sunt enorme și sunt cronice. Din cauza corupției pierdem milioane de metri cubi de lemn anual şi respirăm un aer tot mai poluat. Din cauza poluării mor 25.000 de oameni anual în România.

SĂNĂTATE

 • Am intervenit în Criza Euthyrox. Am avertizat Ministerul Sănătății asupra faptului că bolnavii cu afecțiuni tiroidiene nu mai reușesc să-și procure Euthyrox pentru că acest medicament lipsește cu desăvârșire din farmacii. Am trimis interpelări către Prim-ministrul Ludovic Orban și către Ministrul Sănătății, Tătaru, i-am adresat întrebări și solicitări de a rezolva rapid problemele în ceea ce privește asigurarea medicamentelor esențiale.
 • Am solicitat Ministrului Muncii să amâne cu două luni vizitele la comisiile de evaluare a  persoanelor pensionate pe caz de boală. Ratarea vizitei la comisie are drept consecință oprirea pensiei.

INIȚIATIVE LEGISLATIVE

 • 26 în cadrul acestei sesiuni parlamentare
 • 117 de la începutul mandatului meu
NumarTitluStadiu
B312/2020Propunere legislativă privind prevenirea, combaterea și distrugerea buruienii ambroziaînregistrat la Senat pt. dezbatere
B295/2020Propunere legislativă pentru modificarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal precum și pentru modificarea și completarea Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penalăînregistrat la Senat pt. dezbatere
B273/2020Propunere legislativă privind prevenirea, diagnosticarea şi tratamentul infecţiilor asociate asistenţei medicale din unităţile medicale şi din centrele rezidenţiale din Româniaînregistrat la Senat pt. dezbatere
B254/2020Propunere legislativă privind înfiinţarea Programului „Inovare şi Producţie pentru Criza Coronavirus”înregistrat la Senat pt. dezbatere
B250/2020Propunere legislativă pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.11/2020 privind stocurile de urgenţă medicală, precum şi unele măsuri aferente instituirii carantinei, publicată în Monitorul Oficial nr.102 din 4 februarie 2020înregistrat la Senat pt. dezbatere
B176/2020Propunere legislativă pentru completarea Legii nr.96/2006 privind Statutul deputaților și senatorilorînregistrat la Senat pt. dezbatere
L376/2020Propunere legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr.292/2011 privind legea asistenței socialeîn lucru, la comisiile permanente ale Senatului
L366/2020Propunere legislativă privind acordarea unei alocaţii de sprijin în vederea achitării chiriei în cazul persoanelor şi familiilor cu risc de vulnerabilitate socială ridicatîn lucru, la comisiile permanente ale Senatului
L365/2020Propunere legislativă pentru acordarea stimulentului de risc persoanelor care lucrează în servicii de îngrijire pentru vârstniciîn lucru, la comisiile permanente ale Senatului
L313/2020Propunere legislativă pentru organizarea şi funcţionarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normativeAdoptat de ambele camere
L311/2020Propunere legislativă pentru modificarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011Comisia sesizatã în fond a depus raportul
L296/2020Propunere legislativă pentru modificarea art.729 alin.(4) din Legea nr.134/2010 privind Codul de procedură civilăînscris pe ordinea de zi
L293/2020Propunere legislativă pentru digitalizarea administraţiei publice prin eliminarea hârtiei din fluxul intern şi inter-instituţional, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normativeînscris pe ordinea de zi
L260/2020Propunere legislativă pentru completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscalTrimis la Cameră pentru dezbatere
L259/2020Propunere legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţiiTrimis la Cameră pentru dezbatere
L252/2020Propunere legislativă pentru modificarea art.207 şi 213 din Legea educaţiei naţionale 1/2011Comisia sesizatã în fond a depus raportul
L177/2020Propunere legislativă pentru modificarea pct.21 al Anexei nr.1 din Legea nr.46/2008 privind Codul SilvicTrimis la Cameră pentru dezbatere
L166/2020Propunere legislativă privind desfiinţarea Institutului de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia LevantuluiRespins de ambele Camere
L154/2020Propunere legislativă pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.189/2008 privind managementul instituțiilor publice de cultură, precum și pentru modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.63/2010 pentru modificarea și completarea Legii nr.273/2006 privind finanțele publice locale, precum și pentru stabilirea unor măsuri financiareTrimis la Cameră pentru dezbatere
L126/2020Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritorialeTrimis la promulgare
L118/2020Propunere legislativă pentru modificarea și completarea Legii pentru modificarea și completarea Legii nr.186 din 9 mai 2003 privind susținerea și promovarea culturii scriseTrimis la Cameră pentru dezbatere
L101/2020Propunere legislativă privind aprobarea obiectivului de investiții Spitalul Militar Regional ”Mihail Kogălniceanu”Trimis la promulgare
L100/2020Propunere legislativă privind organizarea și exercitarea profesiei de etologTrimis la Cameră pentru dezbatere
L85/2020Propunere legislativă pentru modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.92 din 15 octombrie 2018, pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul justițieiîn lucru, la comisiile permanente ale Senatului
L52/2020Propunere legislativă pentru declararea municipiului Iași ”Oraș – martir al Revoluției din Decembrie 1989”Trimis la Cameră pentru dezbatere
L46/2020Propunere legislativă pentru completarea Legii nr.448 din 6 decembrie 2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicatăTrimis la Cameră pentru dezbatere

ÎNTREBĂRI ȘI INTERPELĂRI

 • 31 în sesiunea cu nr. 7
 • 184 în cele șapte sesiuni parlamentare
Întrebare  nr. 3416/a din  18.6.2020  – Copilărie mutilată de grupuri de interese, interlopi și crimă organizată
Destinatar: Ministerul Afacerilor Interne – Domnului Ion-Marcel VELA – Ministrul Afacerilor Interne – Click pt. fisier ataşat

Întrebare  nr. 3416/b din  18.6.2020  – Lucrările la situl arheologic clasa A, Micia sunt în impas
Destinatar: Ministerul Culturii – Domnului Bogdan GHEORGHIU – Ministrul Culturii – Click pt. fisier ataşat
Întrebare  nr. 3392/a din  11.6.2020 – Educația sexuală în învățământul preuniversitar, gimnazial și primar.
Destinatar: Ministerul Educației si Cercetării – Doamnei Monica Cristina ANISIE – Ministrul Educației și Cercetării – Click pt. fisier ataşat
Întrebare  nr. 3368/a din  4.6.2020 – Situația suspendării contractelor de muncă a supraveghetorilor de la Muzeul Național de Artă al României.
Destinatar: Ministerul Culturii – Domnului Bogdan GHEORGHIU – Ministrul Culturii – Click pt. fisier ataşat
Întrebare  nr. 3346/a din  28.5.2020 – Importanța psihologilor în învățământul primar și preuniversitar
Destinatar: Ministerul Educației și Cercetării – Doamnei Monica Cristina ANISIE – Ministrul Educației și Cercetării – Click pt. fisier ataşat

Întrebare  nr. 3346/b din  28.5.2020 – Subvenții de continuitate
Destinatar: Ministerul Culturii – Domnului Bogdan GHEORGHIU – Ministrul CulturiiClick pt. fisier ataşat
Întrebare  nr. 3294/a din  14.5.2020 – Testarea populației pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID 19.
Destinatar: Ministerul Sănătății – Domnului Nelu TĂTARU – Ministrul Sănătății – Click pt. fisier ataşat

Întrebare  nr. 3294/b din  14.5.2020 – Ce facem cu educația ecologică?
Destinatar: Ministerul Educației și Cercetării – Doamnei Cristina Monica ANISIE – Ministrul Educației și CercetăriiClick pt. fisier ataşat
Întrebare  nr. 3275/a din  7.5.2020 – Criza Euthyrox-încotro?
Destinatar: Ministerul Sănătății – Domnului Nelu TĂTARU – Ministrul Sănătății – Click pt. fisier ataşat

Întrebare  nr. 3275/b din  7.5.2020 – Ce se întâmplă cu activitatea teatrală?Destinatar: Ministerul Culturii – Domnului Bogdan GHEORGHIU – Ministrul Culturii – Click pt. fisier ataşat
Întrebare  nr. 3259/a din  30.4.2020 – Situația Facultății de Arhivistică din cadrul Academiei de Poliție
Destinatar: Ministerul Afacerilor Interne – Domnului Ion-Marcel VELA – Ministrul Afacerilor Interne – Click pt. fisier ataşat

Întrebare  nr. 3259/b din  30.4.2020 – Repercusiuni economice și sociale considerabile pentru industriile culturale și creative.
Destinatar: Ministerul Culturii – Domnului Bogdan GHEORGHIU – Ministrul Culturii – Click pt. fisier ataşat
Întrebare  nr. 3242/a din  23.4.2020 – Situația patrimoniului UTC
Destinatar: Ministerul Tineretului și Sportului – Domnului Marian Ionuț STROE – Ministrul Tineretului și Sportului – Click pt. fisier ataşat
Întrebare  nr. 3229/a din  16.4.2020 – Pădurea din localitatea AZUGA în pericol, ce fac autoritățile?
Destinatar: Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor – Domnului Costel ALEXE – Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor – Click pt. fisier ataşat

Întrebare  nr. 3229/b din  16.4.2020 – Protecție socială pentru persoanele aflate în situații de risc
Destinatar: Ministerul Muncii si Protecției Sociale – Doamnei Victoria Violeta ALEXANDRU – Ministrul Muncii și Protecției Sociale – Click pt. fisier ataşat
Întrebare  nr. 3210/a din  9.4.2020 – Protecția și apărarea copiilor, adulților cu dizabilități și persoanelor vârstnice lăsate în grija statului cu privire la pandemia COVID-19 la nivel național
Destinatar: Ministerul Afacerilor Interne – Domnului Marcel Ion VELA – Ministrul Afacerilor Interne – Click pt. fisier ataşat

Întrebare  nr. 3210/b din  9.4.2020 – Situația copiilor aflați în centrele de detenție si educative la nivel național
Destinatar: Ministerul Afacerilor Interne – Domnului Marcel Ion VELA – Ministrul Afacerilor Interne – Click pt. fisier ataşat
Întrebare  nr. 3154/a din  2.3.2020 – Informații despre Consiliul de monitorizare
Destinatar: Consiliul de monitorizare a implementării Convenției privind drepturile persoanelor cu dizabilități – Consiliul de monitorizare – Click pt. fisier ataşat

Întrebare  nr. 3154/b din  2.3.2020 – 1000000 lei pentru Alexandru Cumpănașu
Destinatar: Ministerul Culturii – Domnului Bogdan GHEORGHIU – Ministrul Culturii – Click pt. fisier ataşat
Interpelare  nr. 3416/c din  18.6.2020 – Educația sexuală
Destinatar: Ministerul Educației și Cercetării – Doamnei Monica Cristina ANISIE – Ministrul Educaţiei și Cercetării – Click pt. fisier ataşat
Interpelare  nr. 3392/b din  11.6.2020 – Implementarea platformei tezelor de doctorat
Destinatar: Ministerul Culturii – Domnului Bogdan GHEORGHIU – Ministrul Culturii – Click pt. fisier ataşat
Interpelare  nr. 3331/a din  21.5.2020 – Reevaluarea bunurilor culturale mobile de către un expert A.N.E.V.A.R.
Destinatar: Ministerul Culturii – Domnului Bogdan GHEORGHIU – Ministrul Culturii – Click pt. fisier ataşat
Interpelare  nr. 3309/a din  14.5.2020 – Solicitare prorogare termen depunere Declarația 230
Destinatar: Ministerul Finanțelor Publice – Domnului Vasile-Florin CÎȚU – Ministrul Finanţelor Publice – Click pt. fisier ataşat
Interpelare  nr. 3294/c din  14.5.2020 – Situația copiilor lipsiți de educație în perioada stării de urgență
Destinatar: Ministerul Educației și Cercetării – Doamnei Cristina Monica ANISIE – Ministrul Educaţiei și Cercetării – Click pt. fisier ataşat
Interpelare  nr. 3259/c din  30.4.2020 – POLIȚIA ROMÂNĂ, siguranță și încredere
Destinatar: Ministerul Afacerilor Interne – Domnului Ion-Marcel VELA – Ministrul Afacerilor Interne – Click pt. fisier ataşat
Interpelare  nr. 3242/b din  23.4.2020 – Violență instituțională la Centrul de Plasament Lupeni, jud. Hunedoara.
Destinatar: Ministerul Muncii și Protecției Sociale – Doamnei Victoria Violeta ALEXANDRU – Ministrul Muncii și Protecției Sociale
Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții,
Doamnei Președinte Maria Mădălina Turza. – Click pt. fisier ataşat
Interpelare  nr. 3210/c din  9.4.2020 – Situația copiilor aflați în centrele de detenție și educative la nivel național
Destinatar: Ministerul Justiției – Domnului Marian Cătălin PREDOIU – Ministrul Justiției – Click pt. fisier ataşat
Interpelare  nr. 3191/b din  9.3.2020 – Implementarea platformei tezelor de doctorat
Destinatar: Ministerul Culturii – Domnului Bogdan GHEORGHIU – Ministrul Culturii – Click pt. fisier ataşat
Interpelare  nr. 3154/c din  2.3.2020 – Suspiciuni cu privire la existența unui abuz sexual împotriva unui minor
Destinatar: Ministerul Afacerilor Interne – Domnului Marcel Ion VELA – Ministrul Afacerilor Interne – Click pt. fisier ataşat

Interpelare  nr. 3154/d din  2.3.2020  – Suspiciuni cu privire la existența unui abuz sexual împotriva unui minor
Destinatar: Ministerul Justiției – Domnului Marian Cătălin PREDOIU – Ministrul Justiției – Click pt. fisier ataşat
Interpelare  nr. 3129/a din  10.2.2020 – Funcționarea Consiliului Național pentru Politica Științei și TehnologieiDestinatar: Ministerul Educației și Cercetării – Doamnei Cristina Monica ANISIE – Ministrul Educației și Cercetării – Click pt. fisier ataşat

INTERPELĂRI PRIM-MINISTRU

 • 4 în sesiunea Nr. 7
 • 38 în cele șapte sesiuni parlamentare
Interpelare adresata Primului Ministru  nr. 3346/c din  28.5.2020 – Mii de marinari români sunt blocați pe nave din cauza restricțiilor de circulație impuse de Starea de Urgență și Starea de Alertă în contextul pandemiei mondiale de Covid-19. – Click pt. fisier ataşat
Interpelare adresata Primului Ministru  nr. 3275/c din  7.5.2020 – Criza Euthyrox-încotro? – Click pt. fisier ataşat
Interpelare adresata Primului Ministru  nr. 3229/c din  16.4.2020 – Situația cetățenilor români plecați la muncă în Germania – Click pt. fisier ataşat
Interpelare adresata Primului Ministru  nr. 3191/a din  9.3.2020 – Când vor fi retrase certificatele de revoluționari colaboratorilor sau ofițerilor Securității? – Click pt. fisier ataşat

LUĂRI DE CUVÂNT ÎN PLEN

 • 23 în sesiunea Nr. 7
 • 356 în cele șapte sesiuni parlamentare
DataStenograma
2020-06-03Stenograma Şedinţei Senatului din data de 2020-06-03
2020-05-27Stenograma Şedinţei Senatului din data de 2020-05-27
2020-05-19Stenograma Şedinţei Senatului din data de 2020-05-19
2020-05-12Stenograma Şedinţei Senatului din data de 2020-05-12
2020-05-05Stenograma Şedinţei Senatului din data de 2020-05-05
2020-04-29Stenograma Şedinţei Senatului din data de 2020-04-29
2020-04-28Stenograma Şedinţei Senatului din data de 2020-04-28
2020-04-23Stenograma Şedinţei Senatului din data de 2020-04-23
2020-04-15Stenograma Şedinţei Senatului din data de 2020-04-15
2020-04-08Stenograma Şedinţei Senatului din data de 2020-04-08
2020-03-31Stenograma Şedinţei Senatului din data de 2020-03-31
2020-03-26Stenograma Şedinţei Senatului din data de 2020-03-26
2020-03-02Stenograma Şedinţei Senatului din data de 2020-03-02
2020-02-10Stenograma Şedinţei Senatului din data de 2020-02-10
2020-02-03Stenograma Şedinţei Senatului din data de 2020-02-03