Într-o perioadă în care în România violatorii îşi incendiază victimele după ce le-au violat, când violenţa în familie ajunge la cote paroxistice, când exploatarea sexuală şi traficul de copii în vederea exploatării sexuale a intrat în atenţia tuturor forurilor internaţionale, Senatul, cameră decizională a Parlamentului, a adoptat azi, cu votul PSD şi PMP, cu abţinerea PNL şi împotriva votului USR, o lege iniţiată de doi parlamentari PMP, introdusă pe ordinea de zi cu jumătate de oră înainte de a începe şedinţa plenului, care interzice în şcoli, în Universităţi şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale, orice referire la identitatea de gen. Am vorbit hotărât împotriva legii, arătând toate cele de mai jos, am cerut insistent retrimiterea la comisie, pentru consultarea CNCD, a Avocatului Poporului, a comisiei de Politică Externă. În zadar!   Pentru cei care nu ştiu, genul, înţeles ca un construct cultural sau social, este conceptul de bază pe care se fundamentează egalitatea de gen, toate convenţiile internaţionale care condamnă violenţa împotriva femeilor, discriminarea de orice fel pe baza orientării sau identităţii sexuale.   Conceptul de gen permite o educaţie atentă la diferenţe, la sensibilităţile fiecărui copil, la posibilitatea lui de a se regăsi într-o societate inclusivă, în care orice specificitate este recunoscută ca o trăsătură şi nu ca o dizabilitate.

Citeste mai mult: adev.ro/qc0vl9


1 comentariu

Cristina-Mihaela Nicoară · 26 iulie 2020 la 6:59

Eu sunt mamă a trei copii. Un băiat și două fete gemene.
Egalitatea de șanse nu înseamnă nivelare!
Eu nu vreau ca cei trei copii ai mei să nu mai știe ce sunt. Să se revolte că nu au venit pe lume invers decât au venit. Să ajungă la n operații să fie altcineva.
Eu vreau pentru ei un mediu în care să se bucure de ce sunt, cum sunt alături de ceilalți așa cum sunt.
Am ajuns să fac alergie când aud ADHD… În școli!
Oameni buni, copiii noștri sunt agresați dinainte de a veni pe lume și noi îi ștampilăm singuri cu stigmatul unor boli îndoielnice!
Generația mea nu avea ADHD. De ce? Pentru că alerga toată ziua pe toate maidane!
Acesta este un aspect.
Avem femei îngrozite de procesul nașterii. Parcă trebuie să recreeze universul…
Iar modul în care alegem să ignoram aceste probleme profund umane este cel puțin hilar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *